mfn  
  b

Algemene informatie

nmi-mediation.nl Informatie over alles wat er bij mediation komt kijken.

rvr.org Informatie van de Raad voor de Rechtsbijstand, over gefinancierde rechtsbijstand, waaronder de mediationtoevoeging.

juridischloket.nl Wegwijzer in het recht, met informatie over mediation en rechtsbijstand.

nibud.nl Onafhankelijke, betrouwbare informatie over geldzaken.


Informatie over kinderen en echtscheiding

sep.nl  Als Wij weg is, over de gevolgen van een scheiding. De meest complete site met informatie over veel aspecten van een scheiding met minderjarige kinderen. Bij voorbeeld emotionele aspecten, financiën, praktisch advies, handige producten en verhalen waarop je kunt reageren.

allesoverscheiding.nl Een algemene site over echtscheiding, met beknopte informatie over kinderen en echtscheiding en een internet forum. Een initiatief van Hoefnagels Family Mediation B.V.

co-ouderschapsplan.nl Overzichtelijke, beknopte informatie over voor- en nadelen van co–ouderschap. De site wordt beheerd door een vrouw die zelf co-ouder is.

co-ouders.nl Een internetforum waar je informatie kunt uitwisselen met andere co-ouders.

1ouder.nl Platform voor alleenstaande ouders en samengestelde gezinnen, voor informatievoorziening en –uitwisseling.

OuderAlleen.nl Op OuderAlleen ontmoeten alleenstaande ouders elkaar. Ze wisselen ervaringen uit, vinden antwoorden op vragen, vinden herkenning en maken afspraken voor uitjes en vakanties.

stief.nl Website van de Stichting Stiefwelzijn Nederland. De SSN heeft regionaal contact personen en telefonische informatie punten. De Stichting wil handvatten aanreiken om een gelukkig gezinsleven op te bouwen. Zij richt zich op alle leden van een stiefgezin.

stiefmoeders.nl Ontmoetingsplek voor vrouwen (en mannen)  die een partner hebben met kinderen uit een eerdere relatie.

sep.nl/prikbord Elektronische agenda’s die de communicatie over de afspraken
cokalender.nl mbt de kinderen vergemakkelijken en nog vele andere toepassingsmogelijkheden.

wiebetaaltwat.nl Een hulpmiddel ontwikkeld door studenten, maar goed toepasbaar voor co-ouders. Studenten die in een studentenhuis wonen kunnen on-line invoeren welke boodschappen ze doen voorhun gezamenlijke ’huishouding’. In een oogopslag is te zien wie wat heeft betaald.


Informatie voor specifieke situaties

alleenwonen.nl Een vriendschap site voor alleenstaanden en gescheiden mensen om gezellig te kletsen en leuke dingen te ondernemen.

Kleurjeleven.nl De cursus Kleur je Leven is voor mensen die individueel hun sombere gevoelens willen aanpakken.

Kindertelefoon.nl Word je gepest, heb je problemen thuis, ruzie met je vrienden of voel je je rot, dan kun je bellen of chatten met de Kindertelefoon. De Kindertelefoon is een plek waar kinderen en jongeren in vertrouwen kunnen praten over een probleem en waar zij hulp, advies en informatie kunnen krijgen.

LBIO.nl De site van het Landelijk Buro Inning Onderhoudsbijdrage.

Kinderbescherming.nl Informatie over de Raad voor de Kinderbescherming die wordt ingeschakeld als het ouders niet lukt om tot afspraken te komen over hun scheiding, en wat de rol van de Raad dan precies inhoudt.

Weetwatjebesteedt.org De cursus 'Wéét wat je besteedt' is opgezet om mensen met verschillende inkomens te leren omgaan met geld.

Steunpunthuiselijkgeweld.nl Informatie voor iedereen die te maken heeft met huiselijk geweld. Anoniem bellen met iemand die luistert en probeert je verder te helpen met advies of ondersteuning.

 

b